- Kada igrate lutriju ni ne mislite da ćete u nekom trenutku osvojiti višemilionski iznos, a definitivno ne pomišljate na to da će vam se posrećiti dvaput - kazao je Mark Klark iz Saut Rokvuda u američkoj državi Mičigen, nakon zadnjeg dobitka u junu, i dodao da mu je teško da uopće riječima izrazi kako se osjeća.

Klark je pedesetogodišnjak, a sreća ga je pogledala prvi put prije tri godine, piše CNN.

U to vrijeme je radio na benzinskoj pumpi u Hadsonu u Mičigenu. Kupio je srećku i sastrugao barkod. Tamo je pisalo da se obrati službenici na prodajnom mjestu, što je i učinio.

- Dok smo razgovarali, ona je sastrugala ostatak srećke, a potom me šokirano pogledala i kazala: "Mark, upravo si osvojio četiri miliona dolara!", ispričao je.

Otišao je do roditelja da bi s njima podijelio sretnu vijest, a ubrzo potom se penzionisao.

Nedavno je penzioner Klark ponovo odlučio da kupi instant lutriju. Sastrugao, javio se na šalter i... ponovo šok - nova četiri miliona dolara.

- Srećku sam sastrugao kovanicom koju mi je dao tata prije desetak godina. Prije godinu dana sam je izgubio, ali uspio sam da je pronađem u kući. Možda je to moj sretni novčić - rekao je za časopis Michigan Lottery.

Klark kaže da će se vratiti mirnom načinu života kakav je vodio i do sada.

- Penzija i pecanje, to je to. Mnogo lijepog vremena koje ću i dalje provoditi sa sinom i porodicom. Na pecanje odlazim s ocem. To nam je obojici drag hobi - rekao je skromni dvostruki dobitnik svote od 8 miliona dolara.