Bijeljina i Vukosavlje

Šta je sve SIPA pronašla tokom pretresa u akciji "Damar"

Objavljeno: 27.09.2018. u 13:01

Pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - skank, izuzetno jakog opojnog dejstva, a koja je bila namijenjena narkotržištu u BiH, te krijumčarena i prodavana i na narkotržištu Republike Austrije

FOTO: SIPA

Tokom međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Damar”, koja je započela jučer pretreseno je više lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja, gdje su pripadnici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana -skank, sa visokim procentom THC supstance.

Foto: SIPA

Kako je saopćeno iz SIPA-e, prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. 

Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, novac u različitim apoenima, koverta sa tri PVC kesice sa sjemenkama marihuane, ukupne težine 50,6 grama, automatska puška M70 AB2, sa šest okvira i 232 metka, tromblonski nastavak, pribor za čišćenje, 2 RAP-a i nož za automatsku pušku, digitalna vaga, te 2085 stabljika marihuane.

Podsjećamo, tokom ove akcije uhapšene su tri osobe, koje se sumnjiče za počinjenje spomenutih krivičnih djela. Oni će biti predati državnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - skank, izuzetno jakog opojnog dejstva, a koja je bila namijenjena narkotržištu u BiH, te krijumčarena i prodavana i na narkotržištu Republike Austrije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije