open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za ubistvo
Sumnja na pomaganje članu "Škaljarskog klana": Inspektor MUP-a RS pred tužiocem, dvoje policajaca pušteno
Inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mladen Milovanović (37) iz Banje Luke sproveden je na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo, a nakon saslušanja tužilac će odlučiti o eventualnom stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.
19.07.2021. u 10:11
get url
text

Banjalučkom tužilaštvu je protiv Milovanovića izvještaj dostavila Uprava za organizovani i teški kriminalitet zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

MUP RS

Dostavljenim izvještajem su obuhvaćeni i osumnjičeni policajci MUP-a RS Predrag Vatreš i Gorana Rečević, također zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Njih dvoje su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.

Troje policijskih inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Miloš Božović iz Cetinja, koji je prema pisanju crnogorskih medija član "Škaljarskog klana", uhapšeni su u subotu uvečer u policijskoj akciji u Banjoj Luci.

Božović je uhapšen na osnovu Interpolove potjernice zbog ubistva, a policijski inspektor Mladen Milovanović je priveden zbog sumnje u pomaganje izvršiocu krivičnog djela, dok je privedeno još dvoje policajaca Gorana Rečević i Predrag Vatreš.

Božović se prema nezvaničnim informacijama navodno dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Vuletić, prije dvije godine u Nikšiću.

U pretresu stana koje koristi Božović, pronađen je pištolj "glok" sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi Milovanović također su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.