open-navfaktor-logo
search
Detalji optužnice
Trebinjac optužen zbog riječi: "Ubit ću tužioca zbog nepravde. U zatvoru imam besplatan smještaj i hranu"
- Odoh uzeti pušku i ubiti tužioca, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu. Svoju djecu sam osigurao sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu - riječi su zbog kojih je Zoran Jokanović optužen da je počinio teško krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.
30.08.2022. u 12:18
get url
text

Kao što je Faktor jučer objavio, optužnicu protiv njega je podiglo Tužilaštvo RS-a, a potvrdio sud u Banjoj Luci, a u dispozitivu u koji smo imali uvid, preciziran je način na koji je djelo počinjeno.

Jokanoviću se na teret stavlja da je 10. juna 2022. godine u 16.15 sati u Trebinju, telefonski razgovarao sa tužiteljicom B. M. koju od ranije poznaje i izrazio joj svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem okružnog javnog tužioca u Trebinju M. P.

Radilo se o predmetu ugrožavanje sigurnosti u kojem Jokanović ima svojstvo oštećenog.

- Prilikom razgovora je prijetio da će ubiti tužioca M. P. riječima: "Odoh kući po pušku, ubit ću M. P., Ostroga mi, odoh po pušku, ubit ću ga", a nakon što mu je B. M. rekla da se smiri, nastavio je da prijeti riječima: "Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam osigurao sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu" – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je B. M. odmah o svemu obavijestila oštećenog M. P., što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

- Dakle, ozbiljno prijetio da će napasti javnog tužioca u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a djelo je izvršeno uz prijetnju ubistvom, čime bi učinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca – zaključeno je u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.