open-navfaktor-logo
search
PU Trebinje
U Nevesinju pronađeno 45 stabljika indijske konoplje, uhapšena jedna osoba
Policajci Policijske uprave Trebinje su prije dva dana u Nevesinju pronašli zasad indijske konoplje. Stekli su osnov sumnje da ga je zasadila i uzgajala osoba inicijala N. K. iz Nevesinja.
31.08.2022. u 09:59
get url
text

Provodeći planske aktivnosti iz akcija "Plantaža 2022" i "Kalibar 2022" policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim, općina Nevesinje, postoji zasad indijske konoplje. Nakon zasjede su stekli osnov sumnje da je osoba inicijala N. K. zasadila i uzgajala pronađeni zasad. Prilikom hapšenja osoba N. K. je odbacila lovački karabin za koji nije posjedovala potrebnu dokumentaciju.

Izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45 metara, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada. Pretresena je kuća, okućnica i pomoćne prostorije koje koristi N. K. na dvije lokacije u Nevesinju, te automobil koji koristi. U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 sjemenki marihuane i 129 grama marihuane.

Protiv N. K. će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz PU Trebinje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.