open-navfaktor-logo
search
Dom naroda FBiH
U ponedjeljak nastavak sjednice kada će razmatrati i "korona zakon"
Dom naroda Parlamenta FBiH o Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom odnosno korona zakon, razmatrat će u ponedjeljak za kada je planiran nastavak današnje sjednice.
28.04.2020. u 19:34
get url
text

Nakon cjelodnevne rasprave o rebalansu budžeta od 5,5 milijardi KM, koji je na kraju i usvojen, predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović ocijenio je da zbog mnoštva prijavljenih za diskusiju u vezi sa "korona zakonom" nije bilo izgleda da se nastavi sjednica.

- Imamo puno amandmana. Hoćemo li nastavit rad do dugo u noć pa imati epimediološki problem ili ćemo prekinuti. Već kršimo pravila - kazao je Martinović. 

Vlada FBiH je prošle sedmice pred sjednicu Predstavničkog doma uložila vlastitih 10 amandmana, koji su na sjednici tog doma zajedno sa zakonskim rješenjem i usvojeni.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je danas izjavio da je ovaj zakon kao dio paketa sa rebalansom sistemsko rješenje za pomoći privredi.

Tek nakon što  zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom stupi na snagu firme će moći predati zahtjev za pomoć iz stavke 4 ovog zakona s dokazom o padu prometa za minimalno 20 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.