BIHAMK

U prekidu saobraćaj Banja Luka - Prijedor i Prijedor - Sanski Most

Objavljeno: 14.05.2019. u 10:43

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH

Zbog odrona i aktiviranih  klizišta obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima  M-4 Banja Luka - Prijedor u mjestu Ramići, M-4 Banja Luka - Čelinac u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić - Tedin Han u mjestu Kamenica.

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnim putevima: R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica),  R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-403b Cazin - Stijena - Ljusina.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima:  M-16.1 Banja Luka - Prnjavor na ulazu u Prnjavor,  M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se na  dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije