open-navfaktor-logo
search
Općina izdvojila 60.000 KM
U toku završni radovi na fasadi objekta Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić"
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i savjetnikom Mustafom Resićem posjetio je Osnovnu školu "Musa Ćazim Ćatić" gdje ih je ugostila direktorica Fatima Prohić.
30.09.2020. u 10:28
get url
text

Spomenutoj školi u proteklom periodu izdvojeno je dodatnih 60.000 KM za završetak radova na novoj fasadi, a posao je u završnoj fazi. Podsjećamo, u okviru realizacije programa energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije Općina Centar je za spomenutu školu ranije osigurala stotinu hiljada maraka, dok je 50 hiljada KM osiguralo Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Direktorica Prohić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

- Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema. Kada je u pitanju naša škola, moram naglasiti da je Općina Centar jedan od najvećih donatora - kazala je Prohić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica odlučna i dalje pružati pomoć i podršku osnovnom obrazovanju.

- Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uvjeta rada i boravka u školama. Izdvajamo značajna sredstva u budžetu za poboljšanje nastavnog procesa i uvjeta rada i boravka u školama, iako nemamo direktnu nadležnost nad obrazovanjem - istakao je Ajnadžić.

Općina Centar je tokom proteklih deset godina izdvojila više od 400.000 KM za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.