open-navfaktor-logo
search
Zahtjevi
Ugostitelji u KS traže da im se dozvoli rad do ponoći i muzika uživo
Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajevo održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje su uputili Vladi i Kriznom štabu Federacije Bosne i Hercegovine.
03.03.2021. u 08:21
get url
text

Traže produženje radnog vremena do ponoći te ukidanje zabrane održavanja muzike uživo. Traže, između ostalog, i hitan sastanak sa Kriznim štabom i Vladom FBiH. Ukoliko do toga ne dođe, upozoravaju da će održati proteste.

Zahtijevaju da član njihovog udruženja učestvuje u donošenju mjera, da se radno vrijeme produži do 24 sata kao i da se ukine zabrana održavanja muzike uživo jer, kako kažu, ona ničim ne ugrožava goste ukoliko je udaljena sedam metara od gostiju, a razmak između gostiju između 1,5 metara i 2 metra.

- Ako se ovo ne usvoji, tražimo istu mjeru u prodajnim centrima, javnom prevozu, javnim ustanovama, sportskim centrima. Predlažemo puno ozbiljnije kazne, pa i 5 puta veće za zbiljne prekršioce mjera, jer su oni u manjini, a ne da svi ispaštaju zbog nekolicine. Spremni smo na potpuno zatvaranje sa plaćenim prihodima procentualno po prijavljenom prometu, po uzoru na regiju. U slučaju zatvaranja da država plati zakupnine Općinama ili da se smanje za 85% po ovoj mjeri sada. Tražimo odgovornost zbog nedostatka vakcinacije, čime se i dalje ugoržava naša egzistencija - poručili su iz Udruženja hotelijera i restoratera u BiH, prenosi N1.

Apeluju na Vladu, Krizni štab i resorno ministarstvo da udovolje ovim zahtjevima kako bi ugostitelji u Kantonu Sarajevo preživili.

- Ugostiteljski radnici žele da prežive od svog rada - zaključuju iz ovog udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.