MUP KS

Uhapšen Paljanin koji je Sarajliji oteo "golf 5" na Trebeviću

Objavljeno: 25.10.2018. u 12:23

Razbojništvo je rasvijetljeno zahvaljujući saradnji pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a - PS Pale

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je dvadesetdvogodišnjeg Nebojšu M. sa Pala zbog sumnje da je zajedno sa još dvije osobe noć ranije oteo automobil "golf 5" od B. A. iz Sarajeva. 

Razbojništvo je rasvijetljeno zahvaljujući saradnji pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a - PS Pale.

Osumnjičeni je u utorak navečer, oko 22 sata,  u ulici Šumarska na Trebeviću, općina Stari Grad Sarajevo, pištoljem zaprijetio B. A. iz Sarajeva te mu oteo "golf 5".

Nakon završene kriminalističke obrade, istog dana on je uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnom djelu predat u dalju nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu KS, biće odlučeno o daljnjim mjerama koje će se poduzeti protiv osumnjičenog za razbojništvo. 

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju spomenutog krivičnog djela, te pronalasku ostalih izvršilaca za kojima je raspisana potraga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije