open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Uhapšen Paljanin koji je Sarajliji oteo "golf 5" na Trebeviću
Razbojništvo je rasvijetljeno zahvaljujući saradnji pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a - PS Pale
25.10.2018. u 12:23
get url
text

Sarajevska policija uhapsila je dvadesetdvogodišnjeg Nebojšu M. sa Pala zbog sumnje da je zajedno sa još dvije osobe noć ranije oteo automobil "golf 5" od B. A. iz Sarajeva. 

Razbojništvo je rasvijetljeno zahvaljujući saradnji pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a - PS Pale.

Osumnjičeni je u utorak navečer, oko 22 sata,  u ulici Šumarska na Trebeviću, općina Stari Grad Sarajevo, pištoljem zaprijetio B. A. iz Sarajeva te mu oteo "golf 5".

Nakon završene kriminalističke obrade, istog dana on je uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnom djelu predat u dalju nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu KS, biće odlučeno o daljnjim mjerama koje će se poduzeti protiv osumnjičenog za razbojništvo. 

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju spomenutog krivičnog djela, te pronalasku ostalih izvršilaca za kojima je raspisana potraga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.