open-navfaktor-logo
search
Incident
Uhapšena deveterica: Horde zla pravile nered i napale trojicu mladića u Širokom Brijegu
Huligani iz navijačke grupe Horde zla, pristalice FK Sarajevo, sinoć su nešto prije ponoći pravili nered u Širokom Brijegu, gdje su narušavali javni red i mir i oštetili nekoliko vozila, te nanijeli povrede trojici mladića s područja Širokog Brijega, potvrđeno je za Faktor. 
27.11.2022. u 11:29
get url
text

- Nakon incidenta u Širokom Brijegu huligani su se zaputili u Mostar, gdje je njih sedam uhapšeno, a svi su iz Sarajeva - potvrdio je za Faktor glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Dodao je da su MUP HNK o incidentu obavijestili iz Policijske uprave Široki Brijeg.

- Oni su nam javili da su se huligani nakon nereda u Širokom Brijegu, gdje su oštetili nekoliko vozila i narušavali javni red i mir, zaputili u Mostar sa dva vozila. Mi smo ih brzo locirali i uhapsili njih sedam u klubu navijača Veleža, Red Army, u Mostaru. Svi uhapšeni su se izjasnili da su članovi navijačke grupe Horde zla, a ustanovili smo da su svi iz Sarajeva. Nakon hapšenja, mi smo ih jutros u četiri sata predali kolegama u Širokom Brijegu na daljnje postupanje - rekao je Marić, koji nije imao infromacije o tome je li u incidentu bilo povrijeđenih osoba.

Kod uhapšenih su, kako je dodao, pronađeni i oduzeti suzavac, nož, teleskopske palice, fantomke i drugi nedopušteni predmeti.

Glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Martina Medić za Faktor je izjavila da je sinoć u 23.25 sati Policijska uprava Široki Brijeg obaviještena da su povrijeđena trojica mladića.

- Dežurni ljekar iz Doma zdravlja Široki Brijeg je javio da su kod njih došla trojica povrijeđenih mladića sa područja Širokog Brijega. Policajci su potom ustanovili da su oni povrijeđeni od više osoba iz Sarajeva o čemu su obavijestili kolege u Mostaru, jer su postojala saznanja da su se napadači zaputili u pravcu Mostara - kazala je Medić.

Ona ima različite informacije od svog kolege Marića iz MUP-a HNK kad je riječ o broju uhapšenih.

- Njih devet, koji se dovode u vezi sa ovim događajem, je u Mostaru uhapšeno u 2.40 sati, a potom su predati PU Široki Brijeg u čije su prostorije prevezeni na daljnje postupanje - kazala je Medić.

Kako smo nezvanično saznali, povrijeđeni mladići iz Širokog Brijega su lakše povrijeđeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.