open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a TK
Uhapšena i dva policajca: Na čelu kriminalne grupe Amir Vrtagić zvani Kobra
Ukupno 11 osoba je uhapšeno u akciji koju su pripadnici MUP-a TK proveli danas na području Živinica, potvrđeno je iz kantonalnog tužilaštva TK. 
12.02.2020. u 12:53
get url
text

Završeni su pretresi koji su od jutros trajali, a pored stambenih objekata i automobila osumnjčenih, pretresi su izvršeni i na sedmičnoj pijaci u Ciljugama te u Javnom preduzeću "Horiznontala" koje upravlja pijacama na području Živinica.

- Akcija se provodi protiv većeg broja osoba zbog udruživanja u činjenju krivičnih djela - rekao je ranije za Faktor Admir Arnautović glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Nezvanično saznajemo da je na čelu ove kriminalne grupe zaposlenik JP "Horizontala" Amir Vrtagić zvani Kobra. On je u "Horizontali" bio zadužen za naplatu zakupa na pijaci, a dio tog novca zadržavao je za sebe. On i njegovi pomagači bavili su se kamatarenjem te su na taj način sebi priskrbili veće iznose novca.

Pored toga Vrtagić i pomagači su nelegalno naplaćivali parking na njegovoj parceli, ali i dijelom na zemljištu u državnom vlasništvu. Novac koji je nelegalno stekao, Vrtagić je ulagao u automobile i kupovinu nekretnine.

Ranije je najavljeno da će u ovoj akciji MUP-a TK biti uhapšena i dva policajca, pripadnika PU Živinice, koji se sumnjče da su od Vrtagića primili dar.

Inače, pripadnici kriminalne grupe sumnjče se za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca i druga krivična djela, saopćeno je iz MUP-a TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.