open-navfaktor-logo
search
Opkolili ih pa se predali
Uhapšena trojica osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača u Sarajevu
Sarajevska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača u Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
22.01.2022. u 14:06
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog ubistva Kenina Lukača policija traga za Asmirom Murtovićem, bratom Adela Kabaša

Kako se navodi, oni su se predali nakon što ih je policija opkolila u naselju Stup.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je policija pronašla i uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Kenina Lukača iz Sarajeva.

- Uhapšeni su A. M. S. A. i V. V., svi iz Sarajeva. Oni su locirani i pronađeni na Stupu, područje općine Ilidža, nakon čega su opkoljeni od policijskih službenika i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšeni - navedeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST - Saznajemo ko je trojac za kojim se traga zbog ubistva Kenina Lukača, u pretresima nađena droga i dosta oružja

Kako je Faktor ranije pisao, zbog ubistva Lukača policajci su osim za Asmirom Murtovićem tragali i za Vedadom Višnjićem i Seadom Adilovićem.

Jučer je uhapšen Amir Adilović, rođak Seada Adilovića, u čijem je stanu u Sarajevu nađena veća količina droge i oružja.

Asmir Murtović je brat Adela Kabaša (Murtović) koji je u bjekstvu, a osumnjičen je da je krajem decembra na raskrsnici na Pofalićima ubio Mehmeda Ramića Mešu, najboljeg prijatelja prije dva dana ubijenog Lukača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.