Prve žrtve

Uragan Florence: Žena i beba poginule, strahuje da će biti puno mrtvih

Objavljeno: 14.09.2018. u 21:42

Poginuli su majka i beba kada je drvo palo na njihovu kuću

FOTO: JEFF PIOTROWSKI/TWITTER

Foto: Anadolija

Uragan Florence odnio je najmanje dva života. Policija Wilmingtona, Sjeverna Carolina, potvrdila je da su poginule majka i beba kada je drvo palo na njihovu kuću. Otac je povrijeđen i prevezen je u bolnicu.

Američki zvaničnici upozoravaju da bi zbog udara uragana na Istočnu obalu SAD-a moglo biti puno mrtvih, javlja BBC.

Stotine hiljada Amerikanaca ostale su bez struje. Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje, pri čemu su maksimalne jačine vjetra ipak nešto pale pa se kreću oko 150 km/h.

Ogromni valovi koje stvara olujni vjetar prelijevaju se na kopno i plave ulice obalnih gradova. Nacionalni meteorološki centar upozorio je stanovnike unutrašnjosti Sjeverne Karoline na moguće odrone tokom vikenda.

- Odroni mogu biti vrlo opasni kao i predmeti koje donose bujice, poput srušenih stabala, kamenja i slično - poručio je NWS.

Guverner Roy Cooper upozorio je stanovnike da su i dalje u opasnosti.

- Ovo je ekstremno opasna situacija i postat će još gore. Onima koji su na putanji oluje, ako me čujete, molim vas ostanite u skloništu - rekao je.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije