Interpol

Raspisana crvena potjernica za 20 osoba povezanih s ubistvom Khashoggija

Objavljeno: 14.03.2019. u 21:04

U novembru i decembru 2018. godine Intrerpolu je podnesen zahtjev da se raspiše crvena potjernica za ukupno 20 osumnjičenih osoba koje su povezane s ubistvom Khashoggija

Jamal Khashoggi

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za 20 osumnjičenih osoba koje se dovede u vezu s ubistvom saudijskog novinara Jamala Khashoggija, javlja Anadolu Agency (AA).

U novembru i decembru 2018. godine Intrerpolu je podnesen zahtjev da se raspiše crvena potjernica za ukupno 20 osumnjičenih osoba koje su povezane s ubistvom Khashoggija.

Generalni sekreterijat Interpola je kasnije prihvatio zahtjev te raspisao crvenu potjernicu za pomenutim osobama. Jamal Khashoggi, novinar i kolumnista lista The Washington Post, ubijen je 2. oktobra 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Tursko tužilaštvo otkrilo je da je on brutalno zadavljen po ulasku u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano i uništeno.

Vlasti Saudijske Arabije naknadno su priznale da je Khashoggi ubijen, a da nije napustio konzulat, kako su prvobitno tvrdile. Potom su podigle optužnice protiv 11 osumnjičenih za ubistvo, a tamošnje tužilaštvo traži izricanje smrtnih kazni za pet prvooptuženih.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije