open-navfaktor-logo
search
Suđenje se nastavlja
Uz mjere zabrane: Damir Mehić Bibi pušten iz pritvora
Damir Mehić Bibi, kome se već dvije godine sudi za za ubistvo i pokušaj ubistva, pušten je danas iz pritvora nakon što je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo da pritvor bude zamijenjen mjerama zabrane, saznaje Faktor.
25.02.2020. u 20:40
get url
text
Damir Mehić Bibi

Mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja prebivališta u Tuzli, naredbu oduzimanja pasoša, zabranu prelaska granice BiH i naredba da se jednom sedmično javlja u policijsku stanicu.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije FBiH su u koordiniranim aktivnostima na području Jahorine 16. januara 2018. godine u večernji satima uhapsili Damira Mehića zvani Bibi, za kojim je ranije raspisana međunarodna potjernica Kantonalnog suda Tuzla i operativna potraga MUP-a TK, a koji je oko četiri i pol godine bio u bjekstvu. Od tada se nalazio u privoru.

Damir Mehić u bjekstvu je bio od 22. juna 2013. godine, kada se dogodio jedan od najvećih obračuna u Tuzli nakon rata. Bila je to kulminacija sukoba dvije kriminalne grupe koje predvode Damir Mehić Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac.

U obračunu 22. juna 2013. godine, koji se dogodio ispred zgrade Titanik u centru Tuzle, ubijen je Emir Džinić, prijatelj Merseda Hadžića. Teško su ranjena braća Amir i Nail Hodžić, s kojim je Džinić bio u društvu, te Denis Rahmanović, uposlenik zaštitarske agencije Flek.

Mjere zabrane ostat će na snazi do okončanja postupka, koji već dvije godine traje pred Kantonalnim sudom Tuzla, a mogu biti ukinute i ukoliko ih optuženi prekrši.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.