open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 11. kolo
Velež rutinski savladao Slobodu, prvjenac Anđušića
U posljednjoj utakmici današnjeg programa 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je s 3:0 porazio Slobodu.
16.10.2020. u 21:51
get url
text

Do pete ovosezonske pobjede izabranici Feđe Dudića stigli su zahvaljujući golovima Fejsala Mulića i novajlije Nemanje Anđušića.

Iskusni srbijanski napadač, koji je na startu ove sezone stigao kao zamjena za Nusmira Fajića, pogodio je u 11. minuti udarcem sa nekih 18-19 metara. Gosti su burno protestvovali nakon vodećeg gola domaćeg tima jer je na travnjaku ostao ležati kapiten Tuzlaka i mladi reprezentativac naše zemlje Amar Beganović.

Rođeni su na poluvrijeme otišli sa minimalnom, ali zasluženom prednošću s obzirom na sve prikazano u prvih 45 minuta.

Sloboda je bila bolji tim na početku drugog dijela, no inicijativu ekipe Gradimira Crnogorca slomio je pogodak Nemanje Anđušića, koji se uspio upisati u strijelce u debiju za Velež.

Pitanje pobjednika rješeno je sedam minuta prije kraja utakmice kada je još jedan bivši fudbaler Sarajeva Samir Radovac matirao Adnana Golubovića na golu Slobode.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao pa su zahvaljujući najuverljivijoj domaćoj pobjedi u ovoj sezoni Rođeni izbili na četvrtu poziciju.

Preostala tri susreta 11. kola PLBiH igraju se sutra. Od 15 sati sastaju se Krupa - Mladost i Olimpik - Željezničar, dok Sarajevo i Široki igraju od 19.05 sati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.