Babin do

Vježba na Bjelašnici: Spašavanje sa vertikalnog transporta

Objavljeno: 09.12.2018. u 14:07

Ovakve vježbe se provode sa ciljem uigravanja timova i usklađivanja opreme za spašavanje sa žičara

FOTO: GSS Sarajevo

U okviru priprema za predstojeću ski sezonu te nadolazeću sportsku manifestaciju EYOF 2019, Gorska Služba Spašavanja, stanica Sarajevo je u danas izvela tehničko-pokaznu vježbu spašavanja sa vertikalnog transporta. Vježba je izvedena na Bjelašnici, na lokalitetu Babin do.

Foto: GSS Sarajevo

Ovakve vježbe se provode sa ciljem uigravanja timova i usklađivanja opreme za spašavanje sa žičara, a prateći svjetske standarde koji vladaju u oblasti spašavanja. Provođena kroz timove spomenuta vježba je uključila skoro sve aktivne članove Gorske Službe Spašavanja, stanice Sarajevo.

- Predsezonska vježba spašavanja sa vertikalnog transporta je sastavni dio dobre saradnje koju Gorska Služba Spašavanja, stanica Sarajevo ima sa firmom ZOI 84, kao i sastavni dio ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji između ove dvije organizacije - saopćeno je iz sarajevskog GSS-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije