Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada TK dala je saglasnost na odluku Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla o imenovanju vršioca dužnosti direktora ove ustanove do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora na osnovu javnog oglasa, a najduže 90 dana, počevši od 1. januara naredne godine, saopćeno je iz Vlade TK.

Vlada je također razriješila dužnosti predsjednika privremeno imenovanog Upravnog odbora JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona u Tuzli i privremeno imenovala predsjednika Upravnog odbora ove javne ustanove.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost Nadzornom odboru Rudnika soli Tuzla za razrješenje članova Uprave te dala saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti članova uprave na period najduže do šest mjeseci.

Data je i saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Šume TK za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave, kao i saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci.

Također, Vlada je danas donijela i zaključak kojim se zadužuju nadzorni i upravni odbori te uprave Rudnika soli d.d. Tuzla, Javnog preduzeća Šume TK, JU Veterinarski zavod TK Tuzla i Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Tuzla, da do daljnjeg, u provođenju djelatnosti privrednog društva, odnosno ustanove, u smislu svih investicionih ulaganja, zapošljavanja novih radnika i drugih bitnih aktivnosti u radu i poslovanju privrednog društva, odnosno ustanove, prije donošenja bilo kakvih odluka i drugih akata neophodnih za provođenje tih aktivnosti, moraju pribaviti mišljenje resornih ministarstava TK, kao predstavnika većinskog državnog kapitala u tim privrednim društvima, odnosno osnivača navedene javne ustanove.