open-navfaktor-logo
search
Uputili izvinjenje
Vlast u Tuzli se predomislila: Udruženje djece s dijabetesom bit će u gradskom budžetu
Nakon zvaničnog sastanka sa predsjednicom Udruženja građana Novi Horizonti Tuzla Indirom Bektić, vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Tuzla podnijeli su incijativu za zakazivanje vanredne sjednice Gradskog vijeća Tuzla, koja će se održati sutra, saopćile su vladajuće stranke u Tuzli.
29.04.2021. u 13:32
get url
text

VEZANI TEKST-Udruženje lovaca može, djeca s dijabetesom ne: "Umjesto sistemskog rješenja samo jednokratna pomoć"

- Na vanrednoj sjednici u saradnji sa nadležnim gradskim službama ćemo predložiti da se sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera povećaju, da se iz raspodjele istih ne isključi UG Novi Horizonti Tuzla. Na ovaj način će se u Budžetu Grada Tuzle za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi obezbjediti ukupno 78.000 KM, od čega će 38.000 KM biti realizovano putem UG Novi Horizonti iz Tuzle, a 40.000 KM će se na bazi kriterija utvrđenih od strane GV Tuzla dodjeljivati putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu - kaže se u saopćenju.

Naime, po objavi zaključaka u sredstvima javnog informisanja, dodaju u saopćenju, došlo je do reakcije građanki i građana koji smatraju da UG Novi Horizonti Tuzla treba da ostanu budžetski korisnici u Budžetu Grada Tuzle, ali da su sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi planirana u nedovoljnom iznosu.

- Zbog konačnog dobijanja potpunih i valjanih informacija u vezi sa cijelom situacijom, Udruženju Novi Horizonti Tuzla upućujemo izvinjenje zbog napravljenog propusta koji smo u prilici ispraviti. Istovremeno, u svom obraćanju građankama i građanima Tuzle izražavamo da je naša želja, zadaća i obaveza odgovorno postupati sa novcem naših sugrađanki i sugrađana, te da će tako biti i u buduće. Nikome i nikada nećemo dopustiti da zloupotrijebi našu namjeru transparentne raspodjele budžetskog novca, naročito ne na uštrub najranjivije kategorije - naše djece, što nam nikada nije ni bila ni namjera - zaključeno je u saopćenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.