open-navfaktor-logo
search
Brza reakcija
Vojniku pri vježbi ispala bomba, život mu spasio nevjerovatan potez zapovjednika
Nespretni vojnik izbjegao je smrt nakon što mu je slučajno ispala ručna bomba jer je bio "previše nervozan" za vrijeme vježbe.
23.12.2020. u 07:41
get url
text
Opasna situacija na vojnoj vježbi

Njegov zapovjednik je, nakon što je vidio da mu je eksploziv iskliznuo iz ruke, hitro reagirao i uspio je zaštititi novajliju. Obojica muškaraca su nepovrijeđena u ovom incidentu.

Incident se dogodio 14. decembra na poligonu odreda Zhangjiakou Oružane policijske jedinice Hebei, koji je dio paravojnih snaga Kine.

Novi regrut, poznat po prezimenu Li, trenirao je s instruktorom Cui Chengliangom.

U okviru svoje obuke, od regruta vojne policije očekuje se da bacaju granate na pusto zemljište, pokrivajući se iza vreća sa pijeskom.

Snimak od 35 sekundi započinje prikazivanjem vježbača Lija i zapovjednika Cuija kako stoje iza gomile vreća s pijeskom, kad se Li priprema baciti oružje preko zida.

Zatim prikazuje granatu koja pada nakon što je slučajno skliznula iz Lijeve ruke, te se prizemljuje na nekoliko centimetara od njegovih stopala.

Primijetivši opasnu situaciju, zapovjednik Cui povlači Lija za ruku i odvlači ga na drugu stranu vreće s pijeskom. Cui zatim koristi vlastito tijelo da zaštiti Lija tako što leži na vrhu novaka pri eksploziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.