open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Vraća se najbolji evropski fudbal: Pjanić i Juventus love gol zaostatka protiv Lyona, Real na teškom ispitu
S dva revanš-susreta osmine finala koji se igraju večeras nastavlja se sezona Lige prvaka koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.
07.08.2020. u 07:27
get url
text

Od 21 sat svoje uzvratne duele igraju Juventus - Lyon, odnosno Manchester City - Real Madrid.

Nakon utakmica koje su se igrale u martu u četvrtfinale su se već plasirali Atalanta, Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Atletico Madrid.

Preostali revanš-mečevi osmine finala Lige prvaka odlukom UEFA-e igrat će se na terenu domaćina, a počevši od četvrtfinala, a domaćin takmičenja će biti Lisabon, glavni grad Portugala.

Plan je da od 12. do 23. augusta na stadionima Benfice i Sportinga bude odigrana završnica ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Poslije prvog susreta Juventus večeras lovi zaostatak od jednog gola, nakon što je Lyon u martu trijumfovao s 1:0 na svom terenu.

Ukoliko Stara dama večeras bude eliminisana, mogao bi to biti posljednji nastup Miralema Pjanića u dresu novog-startog prvaka Italije, i to baš u duelu protiv njegovog bivšeg kluba.

- Potrebna nam je izvrsna predstava. Lyon je čvrst u odbrani, zgusnut u sredini, sa brzom transformacijom i kontranapadima. Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo biti smireni i fokusirani. S obzirom na to da smo izgubili u prvoj utakmici bit ćemo prisiljeni igrati na način da ostavljamo prostor za kontranapade, što njima odgovara - rekao je trener Juventusa Maurizio Sarri, te se osvrnuo i na bh. reprezentativca:

- Pjanić je bio umoran fizički i psihički. Nakon razdoblja odmora izgleda mnogo bolje.

Manchester City je u prvom susretu na Santiago Beranebuu nadigrao Real s 2:1, a večeras će Kraljevi na Etihadu imati težak zadatak.

U subotu, 8. augusta, Bayern München igra protiv Chelseaja (prva utakmica 3:0), a Barcelona će dočekati Napoli (prva utakmica 1:1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.