- Da se Izetbegović pita, BiH bi nestala u krvoproliću, zato i prebrojava Srbe i Bošnjake i zato poziva na ukidanje Republike Srpske - tvrdi Vulin.

VEZANI TEKST - Vučićev funkcioner se "šalio" sa denacifikacijom Balkana: Napravio sam veliki problem šefu...

 

U izjavi koju prenose Novosti, on objašnjava da "zato i poslije sedam godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, još nemamo imena ni izvršilaca ni nalogodavaca".

Vulin ne zna gdje Izetbegović vidi negativan utjecaj Rusije, ali zna da iz Rusije nikada nisu došli prijedlozi za rušenje Dejtonskog sporazuma na kome počiva mir u BiH, ali iz mnogih drugih zemalja jesu, a najviše od samog Izetbegovića i SDA. Kako je poručio, Srbija je sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Izetbegoviću, već uprkos njemu.

Vulin je izgovorio istinu, a dva dana prije njega to isto je uradio zastupnik u Skupštini Srbije i visoki funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović koji je poručio kako mu se čini Sve da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. 

A u denacifikaciju Ukrajine gdje se od 24. februara svakodnevno ubijaju civili, masakriraju, zarobljavaju, siluju žene, krenuo je i predsjednik Rusije Vladimir Putin. 

Đukanović je 24 sata poslije, vjerovatno nakon što ga je šef naribao jer je prerano otkrio rusko-srpske planove, na PINK TV se izvinio prvo Vučiću, a onda i javnosti zbog ove izjave, kazavši da se šali. 

Sada nam Vulin poručuje da mir u BiH, baš kao što je to bilo i 1992, zavisi od njegovog šefa Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.