open-navfaktor-logo
search
Pripreme
Zakarić i Sarić stavili fokus na meč s Finskom, Zmajevi od sutra kompletni
Miralem Pjanić, koji će propustiti prvu utakmicu s Finskom, sutra će se pridružiti svojim reprezentativnim kolegama
02.06.2019. u 16:12
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja s pripremama za utakmice kvalifikacija za EURO 2020. godine sa Finskom i Italijom. Zmajevi su od danas brojniji za jednog člana, a pripremama nacionalnog tima priključio se Bojan Nastić.

Miralem Pjanić, koji će propustiti prvu utakmicu s Finskom zbog crvenog kartona protiv Grčke, sutra će se pridružiti svojim reprezentativnim kolegama.

Iza Gorana Zakarića je turbulentna sezona s Partizanom, koju je ipak okončao pobjedom u Kupu Srbije. O tome da li će igrati bivši fudbaler Željezničara kaže: "Svi mi želimo i volimo igrati. Neće biti lako ni protiv Finske, ni protiv Italije. Imali smo poteškoća u proteklim utakmicama, ali ako damo maksimum vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat".

- Nezgodno je što utakmice dolaze dvije-tri sedmice po okončanju sezone. Nekome je prvenstvo zavšilo ranije, nekome kasnije, ali mi smo profesionalci i trudit ćemo se da damo maksimum. Mislim da je prva utakmica s Finskom važnija i u slučaju trijumfa vjerujem da će nam u Italiji biti jednostavnije - naglasio je fudbaler beogradskog Partizana.

U posljednjoj utakmici kvalifikacija Zmajevi su ispustili dva boda u duelu s Grčkom.

- Nije bila jednostavna situacija, dobro smo otvorili utakmicu, pogotovo u prvih pola sata. Imali smo 2:0, a onda smo u nastavku primili pogodak, a potom je uslijedilo isključenje Pjanića koji je zna se koliko bitan igrač za naš tim. Svi smo ostali malo zatečeni, ali smo tu utakmicu ostavili iza sebe i okrenuli se narednim izazovima - rekao je najbolji igrač PLBiH u protekloj sezoni.

Za razliku od Zakarića na proteklom okupljanju nije bilo Elvisa Sarića, no bivši veznjak Sarajeva ovoga puta je stigao potpuno oporavljen.

- Imao sam nekih problem, spreman sam, zdrav sam i to je najbitnije - rekao je Sarić, te naglasio da je ekipa maksimalno fokusirana na prvu utakmicu sa Finskom u Tampereu.

- Uz pobjedu u Finskoj vjerujem da ćemo se mnogo lakše pripremati za utakmicu sa Italijom u Torinu, za koju mnogi kažu da to nije ona "stara" Italija - naglasio je Sarić, te apostrofirao kako je Finska "čvrsta i organizovana ekipa".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.