Podsjećamo u Tuzlanskom kantonu vlast predvodi Stranka demokratske akcije (SDA) sa 13 zastupnika u Skupštini, a s njima su u koaliciji Demokratska fronta, Socijaldemokrate (SD) te dva zastupnika Pokreta demokratske akcije, koji djeluju kapo nezavisni. Stranka za BiH, pak, ima potpisan sporazum sa DF-om u TK.

- Trenutno dva zastupnika SBiH imaju potpisan sporazum o zajedničkom djelovanju sa DF-om u ovom mandatnom periodu. Mi ćemo s kolegama iz DF-a sjesti i razgovarati o amandmanskom djelovanju po pitanju Prijedloga budžeta TK za narednu godinu - rekao je šef Kluba zastupnika SBiH u Skupštini TK Asmir Hasić.

Kada je u pitanju današnji Nacrt budžeta Hasić je istakao da kritike pojedinih zastupnika za skupštinskom govornicom nisu realne.

- Konkretno, smatramo da je ukidanje naknada za općekorisne funkcije šuma kroz izmjene Zakona o šumama prava stvar i to može kritizirati samo neko ko ne zna šta je faktura. Sve ostale stvari koje imaju smisla u budžetu mi ćemo podržati i djelovat ćemo u saradnji s našim koalicionim partnerima DF-om - zaključio je Hasić.