open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva
Završeno prepoznavanje: Samardžija, Obradov i Lizdek napustili Tužilaštvo RS-a
Pod jakim mjerama osiguranja, izvedeni su iz zgrade, te će biti vraćeni u pritvorske jedinice
27.06.2019. u 13:30
get url
text

Stefan Samardžija, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek, a koji se sumnjiče za ubistvo Banjalučanina Damira Ostojića, zvanog Šijan, prije nekoliko minuta napustili su prostorije Tužilaštva RS-a u Banjoj Luci, gdje su danas dovedeni na prepoznavanje. 

{$galerijaFotografija}

Pod jakim mjerama osiguranja, izvedeni su iz zgrade, te će biti vraćeni u pritvorske jedinice u Zenici i Banjoj Luci. 

Obradov i Lizdek izvedeni su na glavni, dok je Samardžija izveden na sporedni ulaz u zgradu Tužilaštva RS-a.

Sandra Jošić, supruga ubijenog Damira Ostojića, koja je i sama tada teško ranjena, potvrdila je da je danas obavljeno prepoznavanje osumnjičenih, ali detalje nije mogla komentarisati.

Kazala je da je jako zadovoljna svim dosadašnjim radom policije RS-a i svime što su postigli tokom istrage ubistva njenog supruga.

-  Nisam očekivala da će ovakvom brzinom riješiti ovakvo svirepo i mučno ubistvo i nadam se da će tako biti i dalje. Nadam se da će se u što skorijem roku ovo završiti i da će se kazniti zločinci sa najstrožijom mogućom kaznom - kazala je Jošić. 

Na novinarsko pitanje očekuje li skoro rješavanje pitanja nalogodavca ili motiv ubistva, rekla je da je "generalno MUP RS-a jako napredovao u istrazi ubistva njenog supruga i pokušaja njenog ubistva".

- U svakom smislu sam zadovoljna kako ovo sve napreduje - rekla je Jošić.

Sandra Jošić 

S obzirom na to da je kritične večeri i na nju pokušano ubistvo, jer je bila u vozilu sa ubijenim Šijanom, te zadobila teške povrede, kazala je da je sada puno bolje.

- U odnosu na ono kakva je bila situacija, bolje sam, iako moje stanje još nije potpuno završeno do septembra – dodala je Jošić.

Miloš Obradov trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca. Nedeljko Lizdek je također u pritvoru, a zbog otimačine automobila na Trebeviću. On se također spominje u istrazi ubistva sarajevskih policajaca.

Stefan Samardžija je u pritvoru u KPZ-u Banja Luka zbog ubistva Damira Ostojića.

Sva trojica su članovi takozvane automafije iz Istočnog Sarajeva.

Obradov, Lizdek i Samardžija u Tužilaštvu RS, 27.06.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.