Sport spaja ljude

Sloga biranim riječima hvalila Klis: Budite ponosni na klub i navijače!

Objavljeno: 14.03.2019. u 14:03

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u BiH na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, saopćili su iz Sloge

Igrači Sloge dočekani su i ispraćeni aplauzima

FOTO: FACEBOOK

Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova izborila je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je u dvomeču bila bolja od Klisa.

Prvi meč završen je rezultatom 1:1, a jučerašnji revanš u Konjicu bio je prava fudbalska poslastica. Pred 4.000 navijača meč je završen bez pobjednika - 2:2, a zbog više golova postignutih u gostima plasman u polufinale izborila je Sloga.

Međutim, jučer definitivno nije bilo poraženih. U Konjicu je pobijedio sport, a to potvrđuje i saopćenje za javnost koje je danas poslao FK Sloga. Gosti su lijepim riječima zahvalili Klisu na gostoprimstvu...

- Poštovani FK Klis, hvala Vam! Fudbalski klub Sloga iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost Fudbalskom klubu Klis na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku.

Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki.

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik.

Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom. Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba jučer bio medijski najgledaniji događaj u državi.

Sport spaja ljude. Jučer nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio - piše u saopćenju FK Sloga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije