open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Zvizdić s predstavnicima Bosnalijeka: Od novog savjetnika se puno očekuje
Zvizdić je izrazio nadu da će angažman savjetnika Grangea doprinijeti još boljem pozicioniranju proizvoda i usluga Bosnalijeka na novim tržištima
24.05.2019. u 13:26
get url
text

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas direktora kompanije Bosnalijek Nedima Uzunovića i novoimenovanog savjetnika Uprave u kompaniji, bivšeg generala vojske Sjedinjenih Američkih Država Davida Grangea.

Zvizdić je upoznao Grangea sa aktuelnom sutuacijom u BiH i čestitao mu je novu funkciju u kompaniji Bosnalijek. Rekao je da će njegovo veliko iskustvo u radu s međunarodnim farmaceutskim i biotek kompanijama, kao i mnogobrojni kontakti, te profesionalan odnos i veliko iskustvo u radu, doprinijeti još intenzivnijem poslovnom razvoju Bosnalijeka.

Savjetnik Grange je rekao da će u narednom periodu  intenzivno raditi na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji kompanije Bosnalijek. Predsjedavajući Zvizdić i savjetnik general Grange su se složili da kompanija Bosnalijek ima veliki značaj, da izuzetno uspješno posluje i da je u regionu prepoznata kao jedan od lidera u farmaceutskoj industriji.

Zvizdić je izrazio nadu da će angažman savjetnika Grangea doprinijeti još boljem pozicioniranju proizvoda i usluga Bosnalijeka na novim tržištima, saopćilo je VMBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.