open-navfaktor-logo
search
Svečana akademija
Zbog zalaganja da djeca dobiju lijek Kaftrio: Portalu Faktor i novinarki Ameli Sijerčić uručena zahvalnica
U povodu 28. februara - Međunarodnog dana rijetkih bolesti, danas je u Sarajevu u organizaciji Udruženja za cističnu fibrozu u Bosni i Hercegovini, Saveza za rijetke bolesti BiH i Udruženja inovativnih proizvođača lijekova u BiH, održana Svečana akademija na kojoj su najzaslužnijim institucijama i pojedincima u našoj zemlji uručene zahvalnice.
28.02.2024. u 15:43
get url
text

Svečanost ove godine ima za cilj jačanje svijesti o neophodnom sistemskom uključivanju pacijenata s rijetkim bolestima u terapijske protokole, a što je postignuto u konačnoj dostupnosti lijekova pacijentima oboljelim od cistične fibroze.

Zahvalnice su ove godine dodijeljene i pojedinim medijima koji su proteklih mjeseci svojim nesebičnim zalaganjem bili izuzetna pomoć i podrška u ostvarivanju cilja, a to je da djeca oboljela od cistične fibroze u Federaciji BiH konačno dobiju lijek Kaftrio koji je pacijentima nova šansa za život.

{$galerijaFotografija}

Među medijima koji su dobili Zahvalnicu je i portal Faktor, kojem je Zahvalnica uručena za neizmjernu podršku, humanost i iskazanu empatiju osobama sa cističnom fibrozom u FBiH.

Zahvalnica je uručena i Faktorovoj novinarki Ameli Sijerčić koja je u proteklim mjesecima pisala o problemima u liječenju 28 djece oboljele od cistične fibroze u FBiH.

0J4A3109.JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.