open-navfaktor-logo
search
Saopćenje HDZ-a
Sastanak s generalima: Čović i Pendeš za put BiH u NATO
Prilikom susreta razgovarano je i o izazovima na NATO putu BiH i modalitetima njihovog nadilaženja, te općoj društveno-političkoj situaciji i procesima u zemlji, saopćeno je iz HDZ-a BiH
22.07.2019. u 16:59
get url
text

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš poručili su u ponedjeljak kako evropski i NATO put BiH nema alternativu, složivši se da to pitanje ne treba politizirati i na njemu zarađivati sitne političke bodove.

Na sastanku Čović i Pendeš kojemu su prisustvovali i generali Oružanih snaga BiH, razgovarano je o aktualnim događanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i temama koje se odnose na međunarodne aktivnosti u okviru NATO integracijskog procesa, aktivnostima i projektima u Ministarstvu obrane, oružanih snaga i njihovom funkcioniranju.

Prilikom susreta razgovarano je i o izazovima na NATO putu BiH i modalitetima njihovog nadilaženja, te općoj društveno-političkoj situaciji i procesima u zemlji, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Evropski i NATO put Bosne i Hercegovine nema alternativu - poručili su sagovornici sastanka koji ističu kako je to strateško opredjeljenje kojega ne treba politizirati i na njemu zarađivati sitne političke bodove.

- Meritum postojanja naše zemlje leži upravo u činjenici postojanja triju konstitutivnih naroda i bilo kakve radnje na štetu nekog drugog ili trećeg ne mogu doprinijeti stabilizaciji prilika u ovoj zemlji kao i snažnim obvezama i zadacima na našem euroatlantskom i NATO putu - zaključeno je na sastanku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.