open-navfaktor-logo
search
Trogodišnji ugovor
Goran Ivanišević novi brend ambasador UNIQA osiguranja za jugoistočnu Evropu
Najuspješniji hrvatski teniser i trener Goran Ivanišević novi je brend ambasador UNIQA SEE regije koju čine Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Bugarska. Goran se u novoj ulozi zaštitnog lica UNIQA osiguranja predstavio na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Kempinski u blizini Umaga.
16.06.2023. u 12:14
get url
text
UNIQA Osiguranje
UNIQA Osiguranje

{$galerijaFotografija}

Ispisavši hrvatsku tenisku historiju kao jedini Hrvat koji je osvojio Wimbledon i 2021. godine postao član Međunarodne teniske kuće slavnih, Goran je tokom karijere ostao zapamćen, osim po snažnom i nepredvidivom servisu, po iskrenosti i karizmi koje su obilježile njegovu karijeru. 

Pozivu UNIQA osiguranja da postane ambasador brenda u regiji jugoistočne Evrope Goran se odazvao prepoznavši u UNIQA osiguranju vrijednosti koje dijeli i živi, kao što su zajedništvo, odgovornost, jednostavnost i integritet. Ugovor o saradnji s UNIQA osiguranjem Goran je potpisao na period od tri godine.

- Kad su u pitanju saradnje s brendovima pažljivo biram s kim ću sarađivati jer se moram osjećati kompatibilno s vrijednostima koje ću promovirati. Kod UNIQA osiguranja odmah me privukla njihova želja da svojim brojnim klijentima na ovim tržištima ponude ne samo najmodernije usluge, već i dodatne vrijednosti koje će im omogućiti bolji život. Kroz cijeli svoj život i karijeru jako dobro sam se upoznao s prednostima osiguranja jer život sportaša je neminovno, zbog napora kojima smo izloženi putujući i trenirajući ispunjen brojnim rizicima. Porodica i zdravlje su mi oduvijek bili prioritet i jedan od najvećih motiva za postizanje uspjeha u ovom sportu. Zato istinski vjerujem da kroz ovu saradnju mogu pomoći brojnim ljudima da osvijeste da im u očuvanju zdravlja, doma i općenito osjećaja sigurnosti u životu UNIQA osiguranje može biti odličan partner - rekao je Goran Ivanišević. 

Čast mi je i zadovoljstvo sklopiti saradnju s velikim sportašem, trenerom, no prije svega čovjekom koji je ostavio golem trag u sportskoj povijesti ne samo sjajnim rezultatima već i po snažnom karakteru, istaknuo je predsjednik UNIQA SEE regije Adel Bahtanović i dodao:

- Mislim da nismo mogli izabrati bolju osobu za regionalnog ambasadora. Goran je jedan od najvećih sportskih uzora na ovim prostorima i siguran sam da ćemo uz njegovu podrsku lakše ostvariti naše ambiciozne ciljeve: postati jedan od top tri igrača na tržištu, udvostručiti broj klijenata, ostvariti vrhunsko zadovoljstvo naših klijenata i zaposlenih te ulagati u održivi razvoj i zajednicu.

Adel Bahtanović Goranu je kao punopravnom članu UNIQA zajednice simbolično uručio polisu UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

- Goran je planetarno poznat po svom servisu, mi isto to želimo postići s našim uslugama, a ovako će se naš ambasador moći iz prve ruke uvjeriti da svojim klijentima pružamo više od osiguranja da smo tu za njih u svakoj životnoj situaciji. Saradnjom s legendarnim Goranom Ivaniševićem koji je prepoznatljiv u svim zemljama regije i koji najbolje utjelovljuje misiju UNIQA brenda da bude pozitivna, uticajna snaga u društvu, zajedno ćemo se moći još snažnije posvetiti pružanju dobrobiti svim našim klijentima i zajednici - zaključio je Adel Bahtanović.

Goran će u naredne tri godine biti uključen u sve kampanje, promocije brenda i ključnih proizvoda u SEE regiji. Učestvovat će u inicijativama koje će UNIQA organizirati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju. Kao što je Goranova uloga trenera nezamisliva bez povjerenja i razumijevanja između trenera i igrača, tako i uloga osiguratelja podrazumijeva pružanje podrške i sigurnosti svim svojim klijentima. Takav odnos uzajamnog povjerenja i podrške sažet je u sloganu UNIQA brenda "Živimo bolje zajedno". 

UNIQA u regiji jugoistočne Evrope 

Grupa zemalja koje čine UNIQA SEE u 2022. zabilježile su snažan dvocifreni rast od 11,6% i izvrsnu tehničku dobit, nadmašujući tržište osiguranja. Regija jugoistočne Evrope treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi s godišnjom zaračunatom bruto premijom većom od 270 miliona eura, ima oko 1.700 zaposlenika i više od dva miliona klijenata. 

UNIQA radi na pozicioniranju u regiji kao pouzdan partner za retail, korporativne i bankovne klijente. Kako bi razvila moderna rješenja koja mogu odgovoriti na zahtjeve klijenata, UNIQA ulaže u nove i inovativne tehnologije te u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenika. Sa svojim savremenim programima životnih i neživotnih osiguranja prati svjetske trendove u svijetu osiguranja i kontinuirano osigurava nove, napredne proizvode i usluge. Svojim klijentima nudi moderne proizvode koji su dostupni i klijentima najrazvijenijih država Evrope. Dodaje nove vrijednosti svojim uslugama i proizvodima, kako bi se najbolje uklopili u njihove potrebe nastojeći svakom klijentu poboljšati život.

uniqa1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.