open-navfaktor-logo
search
Komentar
Crnogorska državna sramota: Suština sramnog odlaska ministara Damjanovića i Kovača na slavlje Dodiku
Slijede pitanja za milion dolara: što je odvratnije, nemoralnije i, suštinski, najviše anticrnogorsko?
10.01.2023. u 11:19
get url
text

Činjenica da su ministri finansija Aleksandar Damjanović i pravde Marko Kovač bili toliko besprizorni da prisustvuju u BiH neustavnoj "Akademiji obilježavanja 9. januara", takozvanom "danu Republike Srpske", iako su znali da je to čin kojim kabadahija Milorad Dodik, godinama već, želi da u državni ram ovjekovječi politiku etničkog čišćenja ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, oličenu u tvorevini koju zovu Republika Srpska?

VEZANI TEKST - Dva crnogorska ministra prisustvovala obilježavanju neustavnog dana RS-a

I za to su crnogorski ministri čašćeni pozivnicom da sjede u prvom redu.

Prezirete li ono Kovačevo podmuklo priznanje da jeste bio u Banjoj Luci, i lično i kao ministar? Ili je za sramotu države to što mu – dok je jezdio o državnom trošku Bosnom, prolazeći putem koju desetinu kilometara od Srebrenice – ni dlaka na glavi nije ustreptala od nekog osjećanja stida što ide da slavi dan kada je počeo magnum krimen.

I nije mu se lice, ako već nema obraz, zacrvenilo čak ni kad je Mile Dodik najavljivao veliko "državno odlikovanje" za Vladimira Putina, ruskog vožda koji satire i hoće da "denacifikuje", u stvari da – istrijebi Ukrajince.

Ne, bila mu je, kako veli, čast što je tamo bio.

Ili vam je ogavnija ona beskrupulozna ministarska laž Aleksandra Damjanovića da je pohodio Banju Luku lično, a ne zvanično kao ministar, da je bio tek neki tamo dolaznik na svečanost, pojedinac kojem se, eto, prohtjelo malo da skokne do braće preko Drine i zapjeva koju sa Dodikovim junacima po kancelarijama, ćumezima, budžacima i kafanama.

Baš tamo gdje se i dan-danas osjeća zadah velikog zločina i nema ni zere stida nad sjenima žrtava.

Ili je, pak, u tom obilju nečastivih prizora najgora ona prljava rabota, zvanična izjava iz kabineta premijera Dritana Abazovića? Ono pilatovsko pranje ruku i iskaz da Vlada, zamislite pedanterije, zvanično nije razmatrala platformu za "predmetnu posjetu ministara" Banjoj Luci za čuveni "dan Republike Srpske" i da "ministri nisu bili delegirani od Vlade Crne Gore".

VEZANI TEKST - "Potvrda antievropskog karaktera Vlade Dritana Abazovića": Oštre rakcije u Crnoj Gori zbog ministara na proslavi "dana RS-a"

Dvostruka zvanična laž. Odlazak za Banju Luku ministra pravde upriličen je – o trošku države Crne Gore. Kao što je i rezervisan odgovarajući hotel i ispostavljena faktura – koju plaća država Crna Gora.

A što se tiče platforme za "predmetnu posjetu" kojom se udara u temelje susjedne države Bosne i Hercegovine, e to je pripremio još odavno – lično premijer Dritan Abazović. Još u Srebrenici.

– Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske nego politike. Politike zla, mržnje, smrti i prevara – mudrovao je 11. jula prošle godine u Potočarima Abazović, ponižavajući tako sve ubijene...

Baš zato što su bili Bošnjaci, ljudi "krive vjere" na pogrešnom mjestu - baš tamo gdje su Karadžić i Mladić obavljali krvavu misiju "humanog preseljenja ljudi". Preselili su ih pod zemlju, zauvijek.

I onda Kovač i Damjanović proslavljaju dan kada je rođena ideja koja je svoj konačni izraz imala u najvećem zločinu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata – genocidu u Srebrenici.

Zaboga, je li u ovom času nepristojno pitati: da li je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke, još uporan u tome da mora opstati u takvoj Vladi, čekajući da se "realizuju velike investicije na sjeveru Crne Gore"?

Zaboravite na ona pitanja s početka. Zaboravite i ovo posljednje. Sve je ovdje jasno.

Crnogorska državna sramota. U te tri riječi sadržana je suština sramnog odlaska dvojice ministara na noge Miloradu Dodiku i njegovima.

VEZANI TEKST - Ministrica Turković uputila protestno pismo premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću

Rušenje državne politike. Te tri riječi otkrivaju suštinu besprizornog prikrivanja istine Vlade Dritana Abazovića.

Bezobzirna politika ili politika bez obraza. To je, nažalost, jedini opis rada Vlade Dritana Abazovića.

I to više nije pitanje opstanka kabineta jednog premijera. Stvari su mnogo gore: potezima koje povlači Abazović i njegovi puleni-ministri, država Crna Gora se lomi, vanjske politike nema, ideja dobrosusjedstva se briše, a unutrašnja kohezija je izgubljena.

Jeste, postoji država Crna Gora, ali samo kao ljuštura. Ili ram za tuđu sliku, prenosi Pobjeda.me

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.