open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Kanadi
Autobus udario u vrtić, poginulo dvoje djece, šestero povrijeđeno
Dvoje djece je poginulo, a šestero povrijeđeno nakon što je gradski autobus jutros udario u vrtić u predgrađu Montreala, saopćile su vlasti u Kvebeku, u Kanadi.
08.02.2023. u 20:43
get url
text
Nesreća u Kanadi

Povrijeđena djeca su prebačena u bonice, javlja CNN.

Erika Landry, portparol policije u Lavalu, kazala je da je vozač autobusa, 51-godišnji muškarac koji je zaposlenik gradskog prevoza, uhapšen i optužen za ubistvo i nesavjesnu vožnju.

- On će se sastati sa istražiteljima, ali za sada ne znamo motiv zločina - dodala je Landry.

Gradonačelnik Lavala Stephane Boyer rekao je da vozač radi za Societe de transport de Laval oko 10 godina, prenosi Anadolija.

Muškarac koji živi u blizini vrtića rekao je da je požurio na mjesto nesreće i da su on i troje roditelja uspjeli savladati vozača, za kojeg je rekao da je izašao iz autobusa, skinuo odjeću i počeo da vrišti.

- Prvo što je uradio je da je skinuo svu odjeću nakon što je otvorio vrata autobusa. Samo je vikao, nije bilo riječi koje su izlazile iz njegovih usta - rekao je Hamdi Benchaabane.

Vrtić se nalazi na kraju prilaza sa slijepe ulice. U slijepoj ulici postoji autobuska stanica, ali je vozač morao skrenuti s puta i krenuti niz dugi prilaz da bi udario u zgradu.

Premijer Justin Trudeau rekao je da njegov ured "pomno prati situaciju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.