Skandalozno

Bivši bh. diplomata Slobodan Šoja u ulozi posmatrača na nelegalnom referendumu u Ukrajini

FOTO: Screenshot

Slobodan Šoja, nekadašnji ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu i Francuskoj bio je jedan od stranih posmatrača na nelegalnom referendumu koji su ruske okupacione snage sprovele u Ukrajini.

Na spisku koji je objavio Povjerenik Vrhovne Rade za ljudska prava Dmitro Lubinec na stranici "Instituta javnih informacija" nalaze se imena međunarodnih promatrača.

Uime naše zemlje navedena su imena Oleg Soldat i Slobodan Šoja za kojeg piše da je "dobro poznati" historičar, a koji je kao posmatrač da izjavu jednom od tamošnjih medija i potpisan je kao posmatrač Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Skandalozno: "Nezavisni posmatrač" iz RS-a nadgledao referendum u okupiranim područjima Ukrajine

Šoja se na ovaj način stavio na agresorsku stranu, a u svojim ranijim izjavama u medijima je govorio kao vanjskopolitički analitičar. 

Treba istaći i to da je Milorad Dodik (SNSD), član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom najavio da postoji mogućnost da neko iz RS-a bude posmatrač na referendumu. Dodik je jedan od rijetkih političara koji podržava Putina i održavanje navedenog referenduma.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga