open-navfaktor-logo
search
Ovčina napušta Mostar
Desni bek Veleža na meti Rijeke
Fudbaleri Rijeke i dalje su u utrci za osvajanje naslova prvaka iako su izgubili u 100. jadranskom derbiju od Hajduka - 2:3, što im je bio treći poraz ove sezone.
24.11.2021. u 16:34
get url
text

Trener Goran Tomić je na poluvremenu bio prisiljen zbog povrede iz igre izvaditi prvog desnog beka Ivana Tomečaka, a čini se kako su sportski direktor Rijeke Robert Palikuća i Tomić već razmišljali ko bi ga mogao zamijeniti.

Kako piše portal 24sata, Rijeka je zainteresovana za bh. fudbalera Harisa Ovčina (25) koji posljednjih pet i po godina igra na poziciji desnog beka u dresu Veleža.

Počeo je u mlađim kategorijama Željezničara gdje se zadržao do 2015. godine nakon čega je prešao u Velež za koji je odigrao 128 utakmica, zabio 19 golova uz isto toliko asistencija.

Ovčini ugovor traje do ljeta 2022. godine što znači da bi ga se već na zimu moglo dobiti po povoljnijoj cijeni.

Ako se Rijeka i Velež ne uspiju dogovoriti oko transfera, Ovčina također ima opciju kao slobodan igrač na kraju sezone doći na Rujevicu. 

S obzirom na to da je Ivan Tomečak jedini desni bek u redovima Rijeke, ne bi bilo previše iznenađujuće da se potencijalni transfer Ovčine realizuje u narednih nekoliko mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.