open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Jedan od osumnjičenih za reketiranje fudbalera Kapića na slobodi, za drugog zatražen pritvor
Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenih za iznudu na štetu fudbalera Sarajeva Rifeta Kapića, koje je jučer uhapsio FUP, zatražio je jednomjesečni pritvor za jednog od osumnjičenih dok je drugi pušten na slobodu.
28.10.2021. u 14:00
get url
text

Pritvor je zatražen za Vedada B. (1998), dok je Mehmed B. (1980) pušten na slobodu, potvrdili su nam iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Ovo je sportista kojem su kriminalci oteli sat od 120.000 eura i pokušali iznuditi "porschea"

- Pritvor za osumnjičenog V. B. zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Osumnjičeni M. B. je pušten na slobodu i protiv njega će se voditi postupak u redovnoj proceduri - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kako smo ranije objavili, njih dvojica uhapšeni su u akciji "Korner" koju su pod nadzorom Tužilaštva KS proveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Iz FUP-a su jučer saopćili da su prilikom pretresa pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za automobil "porsche panamera", koji je predmet ovog krivičnog djela.

Kako su naveli iz FUP-a, sumnjiče se da su od sportiste oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti putničko vozilo u čemu su spriječeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.