open-navfaktor-logo
search
Određene mjere zabrane
Lažnom istražitelju Vrabcu ukinut pritvor, zabranjen mu prilaz u zgradu Tužilaštva BiH
Sud Bosne i Hercegovine, na prijedlog Tužilaštva BiH, ukinuo je pritvor Mustafi Vrabcu, uposleniku Tužilaštva BiH, a koji mu je određen 11. januara zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.
10.02.2023. u 10:36
get url
text

Kako je potvrđeno iz Suda, istovremeno su mu određene mjer zabrane koje podrazumijevaju povremeno obavezno javljanje policiji, zabranu posjećivanja određenih mjesta ili područja, konkretno zgradu i prostorije Tužilaštva BiH, te mu se zabranjuje sastajanje s određnim osobama.

- Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem - naveli su iz Suda.

Kako smo ranije pisali, Vrabac je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

On je mjesecima bio pod posebnim istražnim radnjama, a u svojim nezakonitim poslovima predstavljao se kao istražitelj Tužilaštva Dejan, iako je obavljao poslove šefa vozača u Tužilaštvu.

Prilikom praćenja snimljen je kako od jedne osobe uzima 10.000 eura, nakon čega je i uhapšen.

Uhapšen je u Sarajevo City Centru, a naložena je njegova suspenzija i udaljenje iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.