open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Ljepotica večeri u Moskvi, Chelsea nastavio niz
Gosti iz Škotske tri puta vodili, ali su na kraju ostali bez bodova
08.11.2018. u 20:54
get url
text

Ljepoticu 4. kola UEFA Evropske lige večeras su u Moskvi odigrali Spartak i Glasgow Rangers.

Gosti iz Škotske tri puta vodili, ali su na kraju ostali bez bodova. Strijelci za Glasgow bili su Eremenko (autogol), Candeisa i Middleton, dok su za ruski tim pogađali Melgarejo, Goldson (autogol), Adriano i Hanni.

Chelsea je zadržao stopostotan učinak. Plavci su slavili na gostovanju kod BATE Borirosa sa 1:0 za četvrtu pobjedu u nizu, a strijelac je bio Giroud u 53. minuti.

Akhisar Genclik Spor je u okviru grupe J u Akhisaru poražen od Seville rezultatom 2:3. 

U grupi I, Genk je pred domaćom publikom igrao neriješeno 1:1 protiv ekipe Bešiktaša. Dynamo Kyiv je u grupi K u Kijevu pobijedio francuski Rennes rezultatom 3:1.

U utakmicama koje su se igrale od 16.50 sati, Fenerbahče je u Istanbulu u grupi D slavio protiv Anderlechta rezultatom 2:0, dok je FC Astana u grupi K pred domaćom publikom na Astana Areni savladala Jablonec sa 2:1.

Rezultati

Lazio - Marseille 2:1, Spartak Moskva - Rangers 4:3, Akhisar - Sevilla 2:3, Apollon - Eintracht 2:3, Dinamo Kijev - Rennes 3:1, Genk - Bešiktaš 1:1, Krasnodar - St. Liege 2:1, Malmo - Sarpsborg 1:1, MOL Vidi - PAOK 1:0, Rapid Beč - Villarreal 0:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.