open-navfaktor-logo
search
Troje poginulih
Napadnuta aviobaza duboko u Rusiji
Tri vojne osobe poginule su u napadu na aviobazu Engels u ruskoj regiji Saratov, izvijestile su ruske agencije pozivajući se na tamošnje ministarstvo odbrane. Navode kako je napad izveo ukrajinski dron, koji su ruske snage oborile.
26.12.2022. u 08:20
get url
text

Incident se istražuje, ali nije bilo štete na civilnoj infrastrukturi, rekao je lokalni guverner nakon medijskih izvještaja o eksplozijama u bazi. Ukrajinski i ruski mediji izvijestili su da su se nakon ponoći čule eksplozije u aviobazi Engels, stotinama kilometara od ratišta u Ukrajini.

- Nije bilo hitnih slučajeva u stambenim područjima grada (Engelsa) - rekao je Roman Busargin, guverner regije u aplikaciji za razmjenu poruka.

- Nema apsolutno nikakve opasnosti za stanovnike... Objekti civilne infrastrukture nisu oštećeni - dodao je, prenijela je Hina.

Informacije o incidentu u vojnom objektu provjeravaju agencije za provođenje zakona. Novinska agencija RBK-Ukrajina izvijestila je da su se dogodile dvije eksplozije.

- Dana 26. decembra, oko 01.35 sati po moskovskom vremenu, ukrajinska bespilotna letjelica oborena je na maloj visini dok se približavala vojnom aerodromu Engels u oblasti Saratov - saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

- Kao posljedica pada olupine bespilotne letjelice poginula su tri ruska pripadnika tehničkog osoblja koji su bili na aerodromu - dodali su.

Ministarstvo je dodalo da avionska oprema nije oštećena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.