Već 15 dana

Nepoznati razlozi: Zastoj u rekonstrukciji terena stadiona Tušanj

FOTO: FK Sloboda

Na stadionu Tušanj u Tuzli u toku je rekonstrukcija glavnog terena i sanacija stubova od reflektora. Nakon završetka posla tuzlanski stadion će dobiti sasvim drugačije ruho.

Rekonstrukcija glavnog terena započela je 7. jula, a seniorski tim FK Sloboda treninge i domaće utakmice u Premijer ligi BiH igra na drugim stadionima. Sanacija stubova reflektora počela je nedavno, a podrazumijeva pjeskarenje, čišćenje, postavljanje antikorozivne zaštite i farbanje. 

Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion Tušanj, izjavio je kako će radovi na sanaciji reflektora biti okončani u roku, odnosno za mjesec, ali kada je u pitanju rekonstrukcija glavnog terena radovi će, po svemu sudeći, potrajati. 

- Došlo je do zastoja. Nekih 15-ak dana ne radi se ništa. Ne znamo koji su razlozi - izjavio je Šećerbegović. 

Zbog rekonstrukcije terena FK Sloboda i FK Tuzla City svoje domaće utakmice u Premijer ligi BiH igraju na drugim stadionima u Tuzlanskom kantonu, a Šećerbegović ne vjeruje i nije optimista da će rekonstrukcija glavnog terena na Tušnju biti gotova do kraja godine. 

- Sredstva za rekonstrukciju terena su obezbijeđena, ali je došlo do zastoja. Zbog čega? Ja nisam upoznat s tim, iako svakodnevno zovem FSBiH - riječi su Šećerbegovića. 

Za realizaciju projekta sredstva su obezbijedili FSBiH i UEFA, a Grad Tuzla je obezbijedio 550.000 KM.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga