open-navfaktor-logo
search
Peti dan potrage
Pripadnici Oružanih snaga BiH angažovani u potrazi za nestalim Hamidom Ferhatovićem kod Olova
Petog dana potrage za nestalim Hamidom Ferhatovićem, rođenim 1966. iz Čuništa kod Olova, spasioci su danas pronašli sjekiru s kojom se 30. maja oko 10 sati zaputio od svoje kuće, ali ga još uvijek nisu pronašli - kazao je u izjavi za Fenu direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.    
03.06.2023. u 16:46
get url
text

Nestanak je prijavljen isti dan oko 21.47 sati, nakon čega su u potragu, uz policajce i mještane, krenuli pripadnici Gorske službe spašavanja Zavidovići i Novi Grad iz Sarajeva.  

- Danas je u potragu bilo uključeno i 30-ak pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i potražni psi ekipa GSS-a. Federalna uprava Civilne zaštite koristila je i dron, ali je kiša i nevrijeme otežala potragu. Nakon pronalaska sjekire, koju je bila okačena na krošnji jednog stabla, nadali smo se da će biti brzo pronađen, ali do sada još nije - ističe Aličić.

On napominje kako su, nakon današnjeg pronalaska sjekire, spasioci neko vrijeme bili prinuđeni prekinuti akciju dok policija ne izvrši potrebne uviđajne radnje.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.