open-navfaktor-logo
search
Upravni odbor UINO
Razmatrat će se primjedbe o prednacrtu Zakona o PDV-u
Prednacrt zakona o PDV-u dobio je ranije saglasnost UO UINO, te je upućen nadležnim odborima entitetskih parlamenata na izjašnjenje, a o nacrtu novog zakona o PDV-u UO će se konačno izjasnisiti nakon svih pristiglih primjedbi i provedenih rasprava
24.07.2019. u 15:21
get url
text

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH danas je donio zaključak da će integralno razmatrati primjedbe i sugestije koje se odnose na radni materijal novog Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kako bi se postigla najbolja rješenja.

Prednacrt zakona o PDV-u dobio je ranije saglasnost UO UINO, te je upućen nadležnim odborima entitetskih parlamenata na izjašnjenje, a o nacrtu novog zakona o PDV-u UO će se konačno izjasnisiti nakon svih pristiglih primjedbi i provedenih rasprava.

UO UINO danas je donio zaključak kojim je obavezao Upravi da dostavi polazni materijal koji će sadržavati sva izvršena i neizvršena poravnanja  od 01.01. 2006. godine do 30.6.2019. godine, a rok za dostavu materijla članovima UO je 31. august 2019. godine, navodi se u saopćenju UO UINO.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.