open-navfaktor-logo
search
Slučaj Dženan Memić
Uhapšen otac Alise Mutap i Hasan Dupovac, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS
Nakon pretresa koji su jutros obavljeni na Ilidži i u Hadžićima, uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap, i Hasan Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, potvrđeno je nezvanično Faktoru iz više policijskih izvora.
01.02.2021. u 10:19
get url
text

Oni su uhapšeni u sklopu istrage koju Tužilaštvo BiH provodi po krivičnoj prijavi Muriza Memića, oca Dženana Memića, a kojom je obuhvećeno više osoba.

Ova istraga odnosi se na ometanje istrage smrti Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Smrt Dženana Memića Tužilaštvo KS je kvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću i za nju optužilo Ljubu i Bekriju Seferović, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu dvaput oslobodio krivnje.

Porodica stradalog Dženana od početka tvrdi da je on ubijen i da istinu o svemu zna njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap, čiji otac je jutros uhapšen.

Na lokacijama gdje su obavljeni pretresi i hapšenja trenutno nema policije i sve je prilično tiho.

Policija je pretresla kuću i vikendicu Zije Mutapa u ilidžanskim naseljima Otes i Butmir, kao i kuću uhapšenog pripadnika MUP-a KS u Hadžićima. 

Nezvanično saznajemo da bi u nastavku akcije trebalo uslijediti još pretresa i hapšenja.

Pretresi se obavljaju u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, SIPA je pretresla dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, u Hadžićima i na Ilidži, s ciljem prikupljanja dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.