open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Admiru Bislimiju određen pritvor zbog razbojništva i teške krađe u Mostaru
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 2. februara 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, Admiru Bislimiju, zvanom Ado (1988.), nastanjen u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i teška krađa. 
03.02.2023. u 16:42
get url
text

VEZANI TEKST - Ženi strgnuo ogrlicu i oteo novčanik: Mostarcu 11 mjeseci zatvora zbog teške krađe

Admir Bislimi se sumnjiči da je dana 28.01.2023. godine, oko 17,00 sati u Mostaru u ul. Franjevačka 30 A, u haustoru zgrade, prišao oštećenoj V. D., i upotrebom fizičke sile oteo joj iz ruku novčanik u kojem se nalazilo oko 70 maraka, bankovna kartica, za koji novčani iznos je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Dana 28.01.2023. godine, oko 10 sati u Mostaru, u ul. Kneza Višeslava bb, iz ureda oštećenog I. T., otuđio mobilni telefon marke iPhone SE, vrijednosti oko 800 maraka i isti prisvojio, za koji iznos je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Zatim, 30.01.2023. godine, oko 10 sati u Mostaru, u ul. Franjevačka 30 A, sa leđa prišao oštećenoj Z. B. koja je ulazila u zgradu, a zatim nogom spriječio da zatvori vrata, te je uhvatio za ruke i upotrebom fizičke sile oborio na tlo, te pretraživao njenu torbu i pvc vreće, s ciljem da prisvoji njen novčanik s novcem, ali kako novčanik nije pronašao u strahu da ne bude zatečen od prolaznika, pobjegao sa lica mjesta.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Admir Bislimi je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela protiv imovine, navodi se u saopćenju glavnog kantonalnog tužioca.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.