open-navfaktor-logo
search
Mostar
Akcija FUP-a: Dvojac uhapšen nakon primopredaje označenog novca
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su dva muškarca inicijala D. Ć. (rođen 1981) i S. L. (rođen 1980) iz Mostara zbog sumnje da su izvršili krivična djela lihvarstva i iznude.
18.04.2023. u 10:33
get url
text
FUP akcija u Mostaru
FUP akcija u Mostaru

Kako je saopćeno iz FUP-a, operativno-taktička akcija naziva "Game" izvršena je jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dvojac je uhapšen nakon primopredaje označenog novca. Hapšenje je izvršeno po naredbi Općinskog suda u Mostaru.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju koriste ova dva muškarca. Tokom pretresa je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

- Navedena lice se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tokom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju, od oštećene osobe zahtjevali da im predaje određene novčane iznose - navedeno je u saopćenju FUP-a. 

Dodali su da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

FUP akcija u Mostaru

FUP akcija u Mostaru

FUP akcija u Mostaru

FUP akcija u Mostaru

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.