open-navfaktor-logo
search
Skrivao bolest
Američki ministar odbrane Austin pušten iz bolnice nakon operacije
Američki ministar odbrane Lloyd Austin pušten je iz bolnice u ponedjeljak, nakon što je tamo proveo dvije sedmice zbog operacije raka prostate, bolesti koju je nekoliko sedmica skrivao od čelnika administracije Joe Bidena i osoblja Bijele kuće.
15.01.2024. u 19:54
get url
text

Kako prenose mediji, očekuje se da će šef američke odbrane raditi od kuće tokom oporavka.

Austin (70), primljen je u Nacionalni vojni medicinski centar "Walter Reed" 22. decembra i podvrgnut je operaciji liječenja raka, koji mu je otkriven nešto ranije tokom rutinskog pregleda. Sedmicu kasnije dobio je infekciju i hospitalizovan je 1. januara kada je primljen na intenzivnu njegu.

Doktori su rekli da je ostao u bolnici zbog stalnih bolova u nogama uzrokovanih infekcijom i da bi mogao dobiti fizikalnu terapiju.

VEZANI TEKST - Bijela kuća danima nije znala da je ministar odbrane u bolnici: Neprihvatljiv propust, to je drugi čovjek u komandovanju vojskom

Američki predsjednik Joe Biden i članovi njegove administracije nisu bili obaviješteni o Austinovoj hospitalizaciji do 4. januara. Austin je dijagnozu raka držao u tajnosti do 9. januara.

Austin (70) je penzionisani vojni general sa četiri zvjezdice, koji je na funkciji 28. šefa američke odbrane od 22. januara 2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.