open-navfaktor-logo
search
Kažnjen sa 340 KM
Apsurdistan: Spahović odležao kaznu, a MUP nikad nije dobio akt Suda da mu je zabranjeno upravljanje vozilom
MUP-u Kantona Sarajevo nikada od bilo kojeg suda nije dostavljen akt da je Benjaminu Spahoviću izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom, rečeno je Faktoru iz Uprave policije MUP-a KS. 
13.02.2024. u 12:51
get url
text

VEZANI TEKST - Prst u oko: Benjaminu Spahoviću i "ponosnom" babi Izi uručene kazne zbog vožnje za vrijeme zabrane

Naime, nakon što je objavljen videosnimak na kojem se vidi kako Spahović, odmah po izlasku iz zatvora, gdje je ležao zbog udaranja vozilom i nanošenja teških tjelesnih povreda dječaku Orhanu Tanoviću, vozi, snima se, pretiče preko pune linije..., policija je obavila potrebne provjere te je utvrdila sljedeće:

- Izvršenim uvidom u Centralnu evidenciju vozača "Pregled zabrana za matični broj" utvrđeno je da lice Spahović Benjamin nema aktivnu izrečenu zaštitnu mjeru "zabrana upravljanja motornim vozilom". Izvršenim provjerama u Sektoru za građanska stanja Stari Grad, gdje se vozač Benjamin Spahović vodi u evidenciji vozača, utvrđeno je da isti nema izrečenu zaštitnu mjeru "zabrana upravljanja motornim vozilom". Zaključno, utvrđeno je da MUP-u KS od bilo kojeg suda nije dostavljen akt kojim se imenovanom izriče zabrana upravljanja motornim vozilom - potvrđeno je iz Uprave policije.

Kako je Faktoru potvrdila glasnogovornica Uprave policije Mersiha Novalić, Spahoviću je, s druge strane, izdat prekršajni nalog zbog počinjenih više prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja koje je počinio jučer. 

- Radi se o prekršajima iz člana 130. stav 4. (nepridržavanje ograničenja, zabrana i obaveza izraženih saobraćajnom signalizacijom), člana 64. stav 1. (pretjecanje na nedozvoljenim mjestima), člana 33. stav 1. (korištenja mobitela u vožnji) i člana 34. stav 1. (nekorištenje sigurnosnog pojasa) ZOOBS-a na putevima u BiH sa novačnom kaznom od 340 KM i kaznenim bodovima. Prekršajni nalog će mu biti uručen poštom, budući da nije zatečen na adresi stanovanja - potvrdila je Novalić. 

Podsjetimo, nakon zaključenja sporazuma o priznanju krivnje sa Tužilaštvom KS, Spahoviću je zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa koja su za posljedicu imala nanošenje teških tjelesnih povreda 16-godišnjaku izrečena kazna zatvora od dvije godine, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.