Spahović je, nakon zaključivanja sporazuma o priznanju krivnje, pred Općinskim sudom u Sarajevu u ljeto 2022. godine osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora jer je na području sarajevske općine Stari Grad, u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilo i vozeći brzinom većom od dozvoljene na pješačkom prelazu udario 16- godišnjeg Orhana Tanovića, nanijevši mu teške i po život opasne povrede. 

Osuđen je za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, jer je na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h vozio 75 km/h, propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, te je prednjim dijelom vozila udario dječaka odbacivši ga na kolovoz na udaljenosti od 32,60 metara od mjesta kontakta.

Spahoviću je uz zatvorsku kaznu izrečena sigurnosna mjera upravljanja motonim vozilo od tri godine, koja mu se ima računati od dana izlaska iz zatvora. 

No, to ga nije spriječilo da odmah po izlasku iz KPZ-a na Igmanu, sjedne za volan i sve to snimi i objavi na društvenim mrežama. Sa njim je u trenucima dok krši više saobraćajnih propisa, odnosno koristi telefon, prestiže preko pune linije više puta... bio prisutan i njegov otac, koji  ponosno snima sina u "akciji". 

Spahović je, inače, po izlasku iz zatvora objavio i fotografije dočeka sa robije u krugu porodice i prijatelja, među kojima je i Muhamed Ali Gaši, za kojim je ovog ljeta raspisivana potraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, također nedugo nakon što je izašao na uvjetnu slobodu, nakon dugogodišnje zatvorske kazne. 

FOTO: Ig/bspahovic

Epilog tog slučaja zvanično do danas nije poznat.