open-navfaktor-logo
search
Filmski glamur
Belma Tvico-Stambol o boravku u Cannesu: Sve je podsjećalo na san
Crvenim tepihom netom završenog 72. Filmskog festivala u Cannesu slavne dame, među kojima su Eye Haidara, Loubna Abidar, Catrinel Marlon..., prošetale su u kreacijama jedne od najpoznatijih bh. modnih dizajnerica
27.05.2019. u 20:35
get url
text

Belma Tvico-Stambol ponovo ima razloga za slavlje. Crvenim tepihom netom završenog 72. Filmskog festivala u Cannesu prošetale su neke od najpoznatijih slavnih dama i to u kreacijama koje potpisuje jedna od naših najuspješnijih modnih dizajnerica.

Među njima bile su i glumice Eye Haidara, Loubna Abidar, Catrinel Marlon..., čije su fotografije, uz podsjećanje ko stoji iza modnog branda, prenijeli i neki najpoznatijim medija, poput Daily Newsa.

I Belma je nekoliko dana bila u Cannesu, a noć koju će naša kreatorica dugo pamtiti, je amfAR Gala party. Riječ je o jednom od najznačajnijih evenata u Evropi, koji okuplja elitu u cilju osvješćivanja i prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a.

{$galerijaFotografija}

- Sam amfAR Gala party privlači pažnju svih svjetskih medija jer važi za event sa izuzetno respektabilnim zvanicama koje dolaze u kreacijama najpoznatijih dizajnera svijeta. Te večeri, a sve se zbivalo u Hotelu Cap- Eden- Roc, upoznala sam brojne filmske radnike i još jednom svjeočila da su najveći umjetnici jednostavni, neposredni, spremni na podršku kreativnosti, estetici i kvaliteti – kaže Tvico-Stambol, dva dana nakon povratka sa jedne od najprestižnijih smotri filma i mode u svijetu.

U subotu, posljednjeg dana Festivala, na crvenom tepihu pojavila se Eye Haidara, francuska glumica koja je igrala u filmovima: "C'est la vie," "Film socialisme" i "Les gorilles", a nosila je crnu toaletu od žoržeta i čipke iz Belmine najnovije kolekcije, koju je, ne skidajući osmijeh sa lica pronosala ispred fotoreportera gotovo svih relevantnih medija u svijetu.

Iz iste kolekcije satenski outfit na jednom od evenata nosila je marokanska glumica Loubna Abidar, poznata po filmu "Much Loved."

Loubna Abidair

Catrinel Marlon, muza Choparda i jedna od najljepših glumica i umjetnica Evrope za amfAr Gala party izabrala je custom made toaletu od crnog satena.

Catrinel Marlon

- Po onome što se moglo vidjeti, Catrinel je stylingom impresionirala sve prisutne koji je podsjećao na one najvećih zvijezda starog Hollywooda. Pomenula bih još jedan isto tako važan momenat, a to je pojavljivanje Juliett Schrameck, direktorice mk2 Films, koja je za tu priliku odjenula haljinu dominantno plave boje iz moje kolekcije za proljeće/ljeto ove godine. Sve je podsjećalo na san, ali to me ne ometa da i dalje čvrsto stojim na zemlji i radim dalje na razvoju svog branda – govori Tvico-Stambol.

Iako se, zbog obaveza u Sarajevu, nije mogla zadržati duže, Belma je za nekoliko dana boravka u Cannesu sklopila brojna poznanstva, koja će joj, kako nam je otkrila, pomoći u sklapanju novih poslovnih projekata.

- Tokom Filmskog festivala Cannes postaje centar svijeta najistaknutijih filmskih radnika, ali i elite iz drugih oblasti, poput mode i muzike. Osnovni razlog mog odlaska tamo je dalji razvoj prezentacije branda Belma Tvico u svijetu, i moram kazati kako sam izuzetno zadovoljna kako se sve odvija. Konkretne poslovne dogovore još malo ću zadržati za sebe, jer mislim da bi od mene bilo neozbiljno da ih sada otkrivam – kaže Tvico-Stambol i dodaje da je, iako uz gust raspored u Cannesu, uspjela pogledati film i posjetiti Beijing International Film Festival.

 

belma11.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.