open-navfaktor-logo
search
Preskočili ogradu
Bjegunci iz zatvora u Ustikolini još uzmiču policiji
Dvojica osuđenika, koji su u petak pobjegli iz KPZ-a Sarajevo, Odjeljenja poluotvorenog tipa Ustikolina, još su u bijegu i za njima se intenzivno traga.
13.07.2020. u 12:15
get url
text

Za njima je raspisana potjernica, a policijske i druge sigurnosne agencije poduzimaju potrebne radnje na njihovom lociranju i hapšenju.

Kako nam je potvrđeno, radi se o Denisu Džuvi iz Sarajeva i državljaninu Maroka Joussefu Abouchi.

Kako saznajemo, nakon njihovog bijega, skenirana je situacija u smislu pronalaska njihovih kontakata, i prema dosad prikupljenim informacijama, nakon što su pobjegli iz zatvora, preskočivši ogradu visoku 4,5 metra, oni su se najvjerovatnije uputili prema Sarajevu.

Sumnja se da su prilikom bijega, imali pomoć izvana, a bijeg su izveli nakon što je jednom od osuđenika, navodno, pozlilo, te su pripadnici straže i drugi zatvorenici pritrčali da mu pomognu. Sumnja se da je cijeli događaj ustvari bio insceniran.

Iskoristivši gužvu, Džuvo i Joussef su vrlo vješto preskočili ogradu, koja još nije završena, budući da je ovaj objekat još u izgradnji.

O bijegu su odmah obaviještene sve policijske agencije, prvenstveno MUP Bosansko-podrinjskog kantona i Santona Sarajevo, kao i MUP RS-a, koji je pokrivao rejon Trnova i Istočnog Sarajeva.

Postavljeni su policijski punktovi, a s obzirom na to da se radi o šumskom području, teren su pretraživali i dronovi.

Iako dvojica bjegunaca zasad uzmiču, kako tvrde naši izvori iz policijskih agencija, njihovo lociranje i hapšenje pitanje je trenutka.

Obojica bjegunaca osuđeni su na manje zatvorske kazne, zbog čega su se i nalazili u zatvoru poluotvorenog tipa u Ustikolini, a pobjegli su sa prostora tzv. Ekonomije, gdje se nalaze plastenici za uzgoj hrane u zatvoru.

Džuvo je, inače, višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a o Ustikolinu je smještn po presudi za nanošenje lakših povreda, nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Marokanac koji je s njim pobjegao, kaznu zatvora izdržava zbog razbojništva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.